Over T'ai Chi Rotterdam

T'ai Chi Rotterdam bestaat sinds 1997 en verzorgt lessen en workshops in T'ai Chi Ch'uan(Taijiquan) en Chi Kung(Qigong).

Wij verzorgen T'ai Chi Ch'uan lessen in Yang stijl  en Wudang-Tai Chi 13.
De Chi Kung lessen zijn een combinatie van oefeningen uit verschillende systemen die door de praktijkervaring een bewezen effect hebben op de bewustwording van het fenomeen Chi, het fundament van de traditionele chinese geneeswijze.

De hoofdtrainer is Fred Remeeus.
Fred(1959) beoefent en bestudeert sinds 1989 T'ai Chi en is sinds 1994 actief als T'ai Chi leraar. Op 15-jarige leeftijd kwam hij in contact met Shaolin Kempo, een oosterse gevechtskunst. Deze ervaring blijft hem stimuleren bij het onderzoeken van T'ai Chi Ch'uan als krijgskunst. 
Hij heeft een driejarige lerarenopleiding T'ai Chi Ch'uan en T'ai Chi Chi Kung gevolgd en afgerond. Door het blijven volgen van workshops en trainingen, het bestuderen van literatuur over zowel T'ai Chi Ch'uan als Chi Kung vergroot hij zijn inzicht om de lessen zo compleet mogelijk te maken.
In de lessen gebruikt hij een coachende manier om een innerlijke motivatie te ontwikkelen. Hierdoor kan iedereen, binnen ieders mogelijkheden, optimale resultaten bereiken.
'Tai Chi is het oefenen van de filosofie van yin en yang, een dynamisch evenwicht, welke ook in ons dagelijks leven toepasbaar is.'

Team T'ai Chi Rotterdam

 

    
Loes                                 Fred                                Michel