Inschrijven YMAA-Tai Chi Pushing Hands en Chin Na

kosten € 55

PRIVACY EN VEILIGHEID

Bij TaiChi-Rotterdam.nl vinden we privacy belangrijk. Daarom hebben we de hieronder ons privacy beleid in begrijpelijke taal uiteen gezet. Dit privacy beleid geldt voor ieder websitebezoek, iedere aanmelding, transactie en iedere overeenkomst op of via TaiChi-Rottedam.nl en is niet van toepassing op eventuele websites van derden waar wij naartoe linken.

PERSOONSGEGEVENS

Persoonsgegevens zijn voor ons persoonlijke gegevens zoals je naam, adres of e-mailadres die je aan ons verstrekt. Bij een aanmelding voor een les, een wekelijks abonnement of het doen van een aankoop op TaiChi-Rottedam.nl word je gevraagd om een aantal persoonsgegevens in te vullen zoals je naam, e-mailadres, afleveradres en gegevens om de betaling te kunnen verwerken. Deze persoonsgegevens worden alleen gebruikt om de administratie of je bestelling af te handelen.

Bij het verwerken van persoonsgegevens geldt dat alleen de gegevens gebruikt worden die jij zelf actief achtergelaten hebt op TaiChi-Rotterdam.nl Wij stellen persoonsgegevens nooit aan derden ter beschikking, met uitzondering van partijen die betrokken zijn bij het uitvoeren van de overeenkomst. Persoonsgegevens worden nooit voor andere doeleinden gebruikt dan waarvoor je ze aan ons hebt verstrekt, namelijk het uitvoeren van de overeenkomst.

WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (WBP)

Bij het verwerken van persoonsgegevens wordt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) gevolgd. Deze wet helpt de privacy van burgers te beschermen. De WBP is onder andere van toepassing op gegevens die verwerkt worden via websites. Dit betekent dat ook persoonsgegevens die via internet worden verzameld, bewaard en gebruikt, onder deze wet vallen.

VERWIJDERING PERSOONSGEGEVENS

Indien gewenst, kun je op ieder moment je persoonsgegevens inzien, wijzigen of laten verwijderen. Je kunt ons hiervan op de hoogte stellen door een e-mail te sturen naar info@ TaiChi-Rotterdam.nl

Vind inspiratie. 

Taijiquan(T’ai Chi Ch’uan) was oorspronkelijk een gevechtskunst voor de korte afstand. Pushing Hands is een onderdeel van Taijiquan en bestaat uit partneroefeningen waarbij je voortdurend in contact bent met je tegenstander, dus op korte afstand. Je probeert de bewegingen en het zwaartepunt van je tegenstander te controleren door voortdurend met hem contact te houden. Je leert je partner te voelen en te volgen zonder weerstand te bieden, zodat je uiteindelijk zijn kracht begrijpt en deze tegen hem gebruikt. Door op deze manier je tegenstander vast te zetten of openingen te creëren, kun je een trap, slag, worp of gewrichtsklem toepassen. Pushing Hands wordt beoefend met zo weinig mogelijk kracht, maar leert je juist hoe je de kracht van de tegenstander neutraliseert. Het maakt je zachter, meer ontspannen en verbetert je gevoeligheid en balans. Bij Pushing Hands is de eerste stap om je gevoeligheid op te bouwen.

Bijna elke Chinese krijgskunst heeft een eigen training vergelijkbaar met Pushing Hands in Taiji. In zuidelijke externe stijlen wordt het gewoonlijk Bridge Hands of Coiling Hands genoemd, terwijl het in noordelijke externe stijlen Folding Hands of Opposing Hands wordt genoemd. Hoewel de namen verschillend zijn, zijn de doelen hetzelfde. De technieken die door elke stijl worden getraind en benadrukt, weerspiegelen de essentie van die stijl en worden meestal geheim gehouden om te voorkomen dat andere stijlen ze kopiëren of leren hoe ze kunnen worden tegengegaan.

In Taijiquan zijn er ook veel Pushing Hands-stijlen omdat bijna elke Taiji-stijl zijn eigen accent heeft. Sommige stijlen zijn extreem zacht en benadrukken daarom alleen de zachte Jins (krachtuitstoot). Andere stijlen benadrukken de hardere Jin-training. Sommige stijlen benadrukken hoge houdingen en een kleine defensieve cirkel terwijl anderen de nadruk leggen op lage houdingen en een grote cirkel. Zelfs in dezelfde Taiji-stijl zijn er vaak verschillen van meester tot meester, afhankelijk van hun nadruk en begrip.

Taiji beoefenen zonder Pushing Hands is als het kopen van een auto en niet leren autorijden.

Op deze dag wordt in de ochtendsessie een aantal basispatronen behandeld en in de middagsessie een toepassing in de vorm van Tai Chi Chin Na: gewrichtsklemmen in Tai Chi, het controleren en vergrendelen van de gewrichten of spieren / pezen van de tegenstander zodat hij niet kan bewegen, waardoor zijn vechtvermogen wordt geneutraliseerd.

Beoefenaars van andere scholen en stijlen zijn ook zeer welkom !

Aanmelden tot uiterlijk 10 november 2018, betalingen moeten uiterlijk 15 november 2018 bijgeschreven zijn. Informatie over betaalgegevens volgen na aanmelding.

Over de trainer

Erik Elsemans begon in 1994 met taijiquan. In mei 1996 schakelde hij over naar het YMAA-systeem. Vermits er geen YMAA-school was in België, studeerde hij eerst een jaar bij YMAA in Parijs. Van 1997 tot 2008 verbleef hij ongeveer drie maanden per jaar in de Verenigde Staten om er les te volgen bij Yang Jwing-Ming. Hij nam ook deel aan de vijf eerste werk- en trainingskampen in het YMAA Retreat Center in Californië van 2004 tot 2007 en assisteerde Yang Jwing-Ming bij het geven van workshops in België, Nederland, Frankrijk en de V.S. Hij is door Yang Jwing-Ming erkend als YMAA coach instructor.   

PHP FormMail Generator - A free tool to create ready-to-use web email forms with file upload, auto-response email, and dependent dropdowns.
  1.  

  2.