Chi in Balans

                                          

Chi in Balans is training van Lichaam en Geest.
Eenvoudige en makkelijk aan te leren oefeningen die lichaam, geest en adem in evenwicht brengen wat leidt tot diepe ontspanning en een bewust-zijn. Aandacht circuleert makkelijker door het lichaam en je gaat effectiever met je energie om. Energie volgt de aandacht, waar de aandacht gaat volgt de energie. Visualisatie is hierbij een krachtig hulpmiddel.

Een les bestaat uit o.a. oefeningen waarbij men volgens een bepaald patroon beweegt, deze bewegingen enige malen herhaalt en naar een volgende beweging over gaat. De les wordt afgewisseld met statische houdingen die langere tijd worden aangehouden.

 Chi in Balans met Chi Kung, één van de therapievormen van de traditionele Chinese geneeswijze.

Chi staat voor het Chinese concept van levensenergie, de basis van de traditionele Chinese geneeswijze. Kung betekent zoveel als 'kunst' of 'vaardigheid'. Chi Kung kan dus vertaald worden als het cultiveren van je levensenergie.

De lessen zijn geheel klassikaal. Een nieuwe inschrijving bestaat uit een blok van 10 lessen. Daarna schrijf je in per maand/een aantal maanden of je kan met een goede basis overstappen naar een van onze andere trainingen: Chi in Beweging of Chi in Aktie. Chi in Balans is vanaf het begin te combineren met Chi in Beweging.

Wees meditatief; Innerlijk rustig en ont-spannen, actief en alert in het dagelijkse leven.

LESOPBOUW